Geschiedenis

Rosenboom Reklame levert al sinds 1956 vakkundige oplossingen voor reclame, voertuigherstel en de combinatie van die twee. Dit betekent dat wij u als klant ruim een halve eeuw aan expertise aanbieden, waarvan u de vruchten plukt. Op deze pagina leest u over de geschiedenis van ons bedrijf.

In Amstelveen begint de oude ‘Vader’ Rosenboom  in 1956 zijn eigen autoschadeherstelbedrijf. In die tijd waren er natuurlijk aanzienlijk minder auto’s op de weg, en van autoreclame had al helemaal niemand gehoord. Daarom werd het bedrijf al snel een trendsetter. Nadat het bedrijf drie jaar later, in 1961, verhuisde naar de Oosteinderweg 275 in Aalsmeer, werd steeds meer gericht op wat eigenlijk een hobby was: het schilderen van letters op auto’s. En die combinatie bleek immens populair te zijn.

Nadat de oude Rosenboom op leeftijd was gekomen en het welletjes vond, droeg hij zijn onderneming over aan zijn zoons Guus en Bert. In de jaren rondom deze overname werkten zij hecht samen en twee jaar later, in 1986, werd zelfs een bedrijf in De Meerne aangekocht. Ook ontstond er ruimte voor persoonlijke voorkeuren. Bert had meer liefde voor het herstellen van autoschade, terwijl Guus zich meer aangetrokken voelde tot de factor reclame. Op den duur hebben ze zich dus beide op hun eigen taak gespecialiseerd, Bert werkte in De Meerne aan het herstel van autoschade, terwijl Guus zich vanuit Aalsmeer op de reclametaken richtte.

De reclametak verhuisde in 1987, een jaar later dus, naar een nieuw adres in Aalsmeer: de Dorpsstraat 102A. Het bedrijf is hier vandaag de dag nog steeds gevestigd. En op deze nieuwe vestiging bleek dat de formule waarin reclame, een spuiterij en een plaatwerkerij werden gecombineerd, succes opleverde. Met name op het vlak van reclamebelettering en decoratie, waar voornamelijk de sigarettenfarikanten Rothmans en Stuyvesant belangrijke klanten waren die het bedrijf hielpen groeien.

In het jaar 2002 nam zoon G.G. Rosenboom de taken in Aalsmeer over van zijn vader, waarmee de derde generatie Rosenboom aan het roer van het bedrijf is gekomen. En zoals het een sterk familiebedrijf betaamt, is sinds dat moment enerzijds de sterke traditie behouden en worden vaardigheden en ervaring gekoesterd, maar is het bedrijf anderzijds zeker met zijn tijd meegegaan. De reclamediensten zijn uitgebreid en uitgediept, om ook in de 21e eeuw onderscheidend vermogen aan een breed klantportfolio te blijven bieden. Zo kijkt Rosenboom Reklame trots terug op haar geschiedenis en met vertrouwen uit naar de toekomst!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klik op de knop voorbeelden en Bekijk ook onze andere projecten

Scroll naar top